Welke sport BH voor welke sport?

Als het gaat om sport BH’s valt er tegenwoordig veel te kiezen. Maar welke sport BH is nou de juiste keuze? Dat ligt er maar net aan welke sport je beoefent.

Als je niet zo goed weet welke sport BH je nou moet kiezen, kun je het beste kijken naar de mate van belasting die de BH aankan. Als algemene vuistregel kun je in je achterhoofd houden dat hoe meer je borsten bewegen, hoe meer belasting de sport BH aan moet kunnen.

Grofweg zijn sport BH’s onder te verdelen in vier soorten als je kijkt naar de belasting die ze aankunnen:

  • Low impact sport BH
  • Medium impact sport BH
  • High impact sport BH
  • Extreme impact sport BH

Aan die onderverdeling kun je eigenlijk al zien welke sport BH het beste bij jouw sport past.

Low impact en medium impact sport BH’s

Doe je aan yoga of Pilates, of aan een andere sport waarbij de bewegingen vloeiend en rustig uitgevoerd moeten worden? Dan heb je in principe genoeg aan een low impact sport BH. Maar je bent hier niet voor niets op een website voor vrouwen met grote cupmaten. Jouw borsten hebben meer ondersteuning nodig dan gemiddeld, en dus vind je een steviger exemplaar misschien toch prettiger, ook bij low impact sporten.

Mountainbiken, wielrennen, schaatsen of skeeleren. Als jouw sport in dat rijtje staat, of je doet aan een andere sport waarbij je wel heel actief bent maar de beweging meer ‘glijdend’ is, dan is een medium impact sport BH in principe een goede keuze. Deze BH’s geven meer ondersteuning dan low impact sport BH’s.

High impact en extreme impact sport BH’s

Doe je aan fitness? Dan zijn de bewegingen die je borsten maken een stuk intensiever dan bij de eerdergenoemde sporten. Kies voor een high impact sport BH. Deze BH is ook uitermate geschikt als je aan een balsport doet, zoals volleybal, handbal, voetbal of hockey.

Hardlopen is de laatste jaren enorm populair geworden. Bijna iedereen doet het. Maar het is ook een sport die een flinke belasting vormt voor je borsten. Zelfs aan een high impact sport BH heb je dan eigenlijk niet genoeg, zeker als je een cupmaatje meer hebt. Gelukkig is er dan de extreme impact sport BH. Deze sport BH’s zijn ook geschikt voor andere sporten waarbij je veel op en neer springt. Denk bijvoorbeeld aan het ook immens populaire bootcamp.

En? Welke sport BH wordt het?

We hopen dat je door dit artikel een beter idee hebt gekregen welke sport BH nou het beste bij jouw sport past. Neem snel een kijkje in onze webshop met sport BH’s. Daar vind je geschikte sport BH’s voor elke sport.

Staat jouw sport hier niet tussen of twijfel je om een andere reden welke sport BH je nou moet kiezen? De dames van onze klantenservice adviseren je graag!