Wat doet een beugel BH voor je?

De beugel BH is veruit de populairste BH-variant op de markt. Zeker voor vrouwen met een grote cupmaat geldt dat meer van hen een BH met beugel dragen dan een BH zonder beugel. Maar waarom is dat eigenlijk, wat doet een beugelbeha nou precies voor je dat een beugelloze BH niet doet?

Heb je een grote cupmaat, dan is goede ondersteuning van je borsten belangrijk om allerlei lichamelijke klachten en kwaaltjes te verhelpen of te voorkomen. Een beugel BH is over het algemeen steviger en biedt dus extra ondersteuning. Maar dat is niet het enige dat een beugelbeha voor je doet.

Naast het bieden van een goede ondersteuning helpt een beugel BH namelijk ook bij het vormen van je borsten. De beugel zorgt er namelijk voor dat de BH zelf zijn vorm behoudt en dat je borsten ronder ogen. De beugels zorgen er ook voor dat je borsten een beetje gelift en uit elkaar geduwd worden, wat voor een moiere vorm van je boezem als geheel zorgt.

Nadelen beugel BH

Wat doet een beugel BH voor je?Kun je dus altijd het beste kiezen voor een beugel BH? In principe wel. Maar er zijn ook vrouwen die toch liever een beha zonder beugels dragen. Een nadeel van een beugel BH is namelijk dat de beugels oncomfortabel kunnen zijn.

Dat heeft echter vaak meer te maken met de maat van de BH dan met de beugels zelf. Let er bij het passen van een beugel BH altijd op dat de beugels rondom je borsten zitten, dus de borst nergens raken. Let er ook op dat de beugels plat tegen je huid aan liggen. Zit de BH niet lekker, dan heb je een grotere maat nodig.

Verder is het al dan niet dragen van een beha met beugels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Behalve als je zwanger bent. Dan kun je namelijk beter geen beugel BH dragen. Doordat je borsten zo snel groeien tijdens je zwangerschap, zal een BH met beugels namelijk snel onprettig gaan zitten.

Bij Grote Cupmaten vind je een groot assortiment aan beugel BH’s, maar ook voedingsBH’s zonder beugels die je kunt dragen tijdens je zwangerschap en in de periode dat je borstvoeding geeft. Heb je vragen over onze BH’s of twijfel je over de juiste maat? Neem dan gerust even contact op met de dames van onze klantenservice. Zij helpen je graag verder!