Waarom een voedingsBH zonder beugel beter is

Tijdens je zwangerschap en in de periode dat je borstvoeding geeft, is een voedingsBH onmisbaar. Wij adviseren om te kiezen voor een voedingsBH zonder beugel. En met ons de meeste andere deskundigen op het gebied van borstvoeding. Maar waarom is het nou zo belangrijk om voor een BH zonder beugel te kiezen? Dat leggen we uit in deze blogpost.

Een voedingsBH geeft je borsten comfortabele ondersteuning tijdens en na de zwangerschap, als je borsten steeds veranderen en daardoor pijnlijk kunnen zijn. En natuurlijk maken ze het voeden van je baby een heel stuk eenvoudiger. Je kunt je voorstellen dat een beugel pijnlijk in je borsten kan prikken. Maar dat is niet de enige reden om een voedingsBH zonder beugel te kiezen.

2 redenen om te kiezen voor een voedingsBH zonder beugel

De belangrijkste reden om een beugelloze voedingsBH te kopen, is dat de beugel een pijnlijke ontstekingsreactie kan veroorzaken aan de melkkanaaltjes. Dat noemen we mastitis. Bij een beginnende infectie worden de borsten warm en zijn ze pijnlijk als je erop drukt. Maar als de ontsteking verder vordert, kan hij veel pijn geven tijdens de voedingen. En dat wil je natuurlijk niet.

Daarnaast zit een voedingsBH zonder beugel ook gewoon veel lekkerder. Hij beweegt namelijk met je lichaam mee en er zitten geen harde onderdelen in die in je huid kunnen drukken. Ook bij een veranderend borstvolume ervaar je meer comfort in een beugelloze voedingsBH, omdat hij als het ware meegroeit met je borsten.

Ondersteunt een voedingsBH zonder beugel wel genoeg?

De ondersteuning komt bij een voedingsBH zonder beugel voornamelijk uit de onderband van de BH. Eigenlijk net als bij een gewone BH. Vaak beschikken voedingsBH’s daarnaast over extra versteviging in de schouderbanden. Bang dat je borsten onvoldoende ondersteuning zullen krijgen, hoef je dus niet te zijn. Ook niet tijdens het voeden. VoedingsBH’s hebben namelijk een clipje dat je makkelijk los kunt maken. De cup klapt dan open, terwijl de rest van de BH op zijn plek blijft.

Op zoek naar een voedingsBH zonder beugel? Dan kun je natuurlijk bij Grote Cupmaten terecht. In ons assortiment vind je voedingsBH’s in allerlei kleuren, maten en stijlen. Van topmerken als Anita, Elomi en Royce. En natuurlijk allemaal in cupmaat D of groter. Daar zit de ideale voedingsBH voor jou dus vast ook tussen. Shop hem nu!