De voorgevormde bh, 3 voordelen (en 1 nadeel)

Tot een jaar of vijftien geleden zag je de voorgevormde bh eigenlijk nauwelijks in lingeriewinkels. De soft bh was toen veel populairder. En hoewel die trend nu voorzichtig terug lijkt te keren, is de bh met voorgevormde cups nog steeds veruit in de meerderheid. Waarschijnlijk door de 3 grote voordelen die zo’n bh biedt.

De voorgevormde bh vormt je borsten

Doordat deze bh’s voorgevormde cups hebben, ogen je borsten mooi rond. De meeste voorgevormde bh’s zorgen er bovendien voor dat je borsten een beetje gelift worden en centreren je decolleté. Mooi onder een shirt met V-hals!

De voorgevormde bh verbergt je tepels

Ken je dat? Loop je op een warme dag een winkel binnen, prikken je tepels ineens door je shirtje heen vanwege de airconditioning. Met een voorgevormde bh zal je dat niet overkomen. De cups van deze bh’s zijn namelijk gevoerd, waardoor er zelfs bij lage temperaturen niets anders te zien is dan een zachte ronding.

De voorgevormde bh is onzichtbaar onder je kleding

Bij deze bh’s is de buitenkant van de cups in veel gevallen glad en naadloos. En dat betekent dat ze perfect zijn als T-shirt bh. Zelfs onder strakke shirtjes valt je bh dan nauwelijks op. Natuurlijk geldt dat niet voor alle voorgevormde bh’s. Er zijn ook modellen die versieringen op de cups hebben waardoor kleine bobbeltjes zichtbaar zijn door je shirt. Maar dat zijn er in het assortiment van Grote Cupmaten maar heel weinig!

Het nadeel van een bh met voorvorming

Er zit één nadeel aan voorgevormde bh’s, en dat is dat de meeste borsten niet perfect rond zijn. Dat kan dus betekenen dat je bh aan de bovenkant een beetje open gaat staan, doordat het zwaartepunt van je borsten zich onderin de cups bevindt. Gelukkig kun je evengoed een bh met voorgevormde cups dragen, alleen moet je dan even op zoek naar het juiste model voor jou. Een balconet bh bijvoorbeeld, of een plunge bh.

Voorgevormde bh kopen?

Als je op zoek bent naar een voorgevormde bh, ben je bij Grote Cupmaten aan het goeie adres. Klik hier om jouw bh met voorgevormde cups te bestellen!