Strapless BH, wel of niet doen?

De strapless BH heeft veel fans, vooral onder vrouwen die in de zomer en voor speciale gelegenheden graag hun schouders bloot laten. Maar kun je als je een grote cupmaat hebt eigenlijk wel een strapless BH aan? Of is dat vragen om problemen?

Vaak hoor je dat als je een grote cupmaat hebt, je het beste kunt kiezen voor een BH met brede bandjes, omdat die extra steun geven. Maar het grootste gedeelte van de ondersteunig van je borsten komt niet van de bandjes, maar van de rugband en de cups. De reden dat veel vrouwen toch voor bredere bandjes kiezen, is simpelweg omdat die lekkerder zitten. En daar heb je met een strapless BH dus alvast geen omkijken naar.

Een strapless BH heeft verder het imago dat hij snel afzakt, omdat er geen bandjes aan zitten om hem tegen te houden. Gelukkig hebben alle strapless BH’s tegenwoordig een siliconenrand die ervoor zorgt dat de BH aan je huid blijft ‘plakken’, waardoor hij goed op zijn plaats blijft. Kies je de juiste maat strapless BH, dan hoef je je bovendien helemaal geen zorgen te maken dat hij af zal zakken.

Strapless BH in de juiste maat

Let daarbij eerst op dat je strapless BH de juiste omvangsmaat heeft. De onderband van de BH moet recht zitten, de sluiting van de BH mag dus niet hoger of lager zitten dan de voorkant van de BH. Maar kijk ook naar de cupmaat. De cups moeten je borsten omsluiten zonder te knellen of te rimpelen, en de cups moeten mooi aansluiten op je huid. Als je borsten over de cups heen puilen heb je een te kleine cupmaat gekozen.

Strapless BH, wel of niet doen?Je ziet: als je de juiste BH kiest, kun je ook met een grote cupmaat best een strapless BH aan. Bij Grote Cupmaten vind je strapless BH’s van Wonderbra en Panache. Beide merken hebben hun strapless BH’s speciaal ontworpen voor grotere cupmaten. En net als de beha’s met bandjes in onze webshop zijn ze stuk voor stuk geselecteerd vanwege de mate van ondersteuning die ze bieden.

Heb je vragen over de strapless BH of wil je advies over de juiste maat? De toegewijde dames van onze klantenservice zitten voor je klaar. Neem via het contactformulier contact met ze op en ze helpen je graag verder!