Cupmaat tijdens zwangerschap

Soms is binnen 4 weken na de zwangerschap al een verandering te voelen in de borsten. Dit in de vorm van groei en een te klein wordende BH en de borsten en omvang blijven van verhouding en formaat veranderen tot ver na de geboorte. Om duidelijk en begrijpelijk te beschrijven wat je zwangerschap cupmaat is, hebben we de veranderingen in vier delen gesplitst en uitgelegd.

  1. Verandering onderomvang tijdens de zwangerschap
  2. Verandering bovenomvang tijdens de zwangerschap
  3. Verandering onderomvang na de geboorte
  4. Verandering bovenomvang na de geboorte

1. Verandering Onderomvang Tijdens De Zwangerschap

De groeiende baby zal deze steeds meer ruimte gaan innemen in het lichaam. Hierdoor worden de onderste ribben naar boven en naar buiten geduwd. Dit zal zorgen voor een groeiende onderomvang tijdens de gehele zwangerschap. Hierdoor adviseren wij uw eerste voedingsBH, die u tijdens de zwangerschap aanschaft, te kopen als deze op de buitenste haakjes zit, zodat er nog ruimte is voor groei.

2. Verandering Bovenomvang Tijdens De Zwangerschap

De bovenomvang (de borsten) zal ook toenemen tijdens de zwangerschap. Dit is per persoon verschillend in hoeverre de buste groeit. Ook kunnen de borsten veel gevoeliger worden door hormoon veranderingen.

3.  Verandering Onderomvang Na Geboorte

De onderomvang veranderd na geboorte in tegenovergestelde richting als tijdens de zwangerschap. Dit betekend dus dat de omvang kleiner wordt. De baby drukt niet meer tegen de ribben en de omvang neemt direct af wanneer de baby geboren is.

4. Verandering Bovenomvang Na Geboorte

In de eerste week na de geboorte zal stuwing plaats vinden, wat er voor zorgt dat de borsten nog meer in volume toenemen als het geval was voor de geboorte. Na deze eerste week zal het volume weer afnemen als het lichaam gewend is aan de voedingspatroon van de moeder met baby.